esmaspäev, 24. märts 2014

Mila Balti

Külastasin nädalavahetusel Rakvere teatrit ning sattusin Mila Balti näitusele, mille läbivaks teemaks olid linnud. Tema töid ei ole liigitatud eraldi stiili alla. Linnud on viimastel aastatel kunstniku meelisteema.

    Mila Balti teoste juures meeldib mulle kõige rohkem reaalselt kujutatud linnud segatud müstilise taustaga. Näitusel olid enamjaolt tuvid, kuid ka vareseid ja üks üksik toonekurg keset udupilvi.







*"Kas jõuan, et leida oma tõde" on üks vähestest õlimaalidest näitusel, millel on peale linude veel esiletungivaid elemente. Sellel pildid on selleks väike laps/ingel. Maal on üks minu lemmikutest, sest ingel ja linnud on piisavalt reaalselt välja maalitud. Lisaks on pilt tervikuna huvitav ning moodustab pealkirjaga mõtlema paneva koosluse.









*Vasakul olev pildi muudab huvitavaks just värvikontrastid: valged linnud tungivad esile kärtsroosalt. Lindude kehakeel on ka huvitav. Tagumine lind justkui tantsiks ja esimene lind nõjatub tema poole heakskiitvalt.







*Paremal asetseval pildil lendab üksik kurg mägede peal udupilvedes. Töö mõjub müstiliselt. Tekib soov teada saada, kus asuvad sellised mäetipud ning sile meri.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar