kolmapäev, 5. veebruar 2014

Jose Corominas Comadran




Külastasin 27. november 2013 Põllumajanduse Ministeeriumis Jose. C. Comadrani näitust. Ta on sündinud 1954 aastal Hispaanias. Tõsisemalt hakkas kunstiga tegelema mõned aastad tagasi.  Kasutab palju erinevaid tehnikaid, kuid praegu on lemmik õlimaalid. Ta on maalinud palju lilli, maastikke ja inimfiguure.







Näitusel jäigi kõige rohkem silma erinevaid lillepilte. Kõik olid põhimõtteliselt sama kujundusega, kuid kasutusel olid erinevad lilled, vaasid olid teist värvi ning mõnikord oli märgata erinevate kunstistiilide mõju töödele. Lillemaalidel oli peaaegu alati eristatav vaas ning õied, kuid harva oli lilledel varred või lehed.




Vasak lillepilt on üks minu lemmikumatest piltidest näitusel. Pilt meeldib just sellepärast, et kasutatud on uudseid võtteid ning tumedad värvid annavad maalile sügavama mõtte. 



Lisaks lillemaalidele oli ka palju inimfiguuride maale, mis olid moondatud. Mitmel pildil olid ainult jalad ning järgmisel läks edasi inimese ülemine kehapool. Veel oli seal ka väga ilusaid talumaju, mis olid kaetud lumega.
Kunstniku maalidest köitsid mind rohkem lille maalid kui inimfiguurid, sest kunstniku stiili inimesed on minu jaoks liialt moonutatud. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar